AvniAker.net/FORUM Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
PORTAL Forum Yardım Giriş Yap Kayıt

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Akan Şehit Kanı Dursun Artık
Cevap SayisiCevap Sayisi: 853 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 52394 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43   Aşağı git
  Yazdır  

Gönderen Konu: Akan Şehit Kanı Dursun Artık  (Okunma Sayısı 52394 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oflu halit

Sitedeki Unvanı Ziyaretçi
« Yanıtla #640 : Ekim 19, 2008, 11:19:43 ÖÖ »

'Vatan Sağolsun' diyerek soydular

Şehit kanı üzerinden rant sağlayan ve binlerce kişiyi dolandıran sözde 'şehit aileleri derneği'nin 21 üyesi tutuklandı. Grubun başı emekli binbaşı çıktı.

Son günlerde artan şehit haberlerinden sonra kamuoyunda oluşan milli hassasiyeti fırsat bilen bazı derneklerin, şehit aileleri adına para topladığı ortaya çıkarken, İzmir’deki skandalın başında emekli bir binbaşının olduğu saptandı. Şehit ailelerine yardım bahanesiyle basılan dergileri satarak, sahte makbuzlarla bağış topladıkları için tutuklanan 21 kişilik grubun başındaki isim emekli bir binbaşı çıktı.

M.A.S. adlı emekli binbaşının, “şehit aileleri derneği” adı altında iktisadi işletme kurarak, şehit ailelerine yardım bahanesiyle kamu kurumları ve vatandaşları dolandırdığı belirlendi. M.A.S., Genel Başkanı olduğu T. Ş. A. Derneği adı altında iktisadi işletme kurarak, bastırdığı “Vatan Sağolsun” adlı dergileri şehitlerin memleketlerinde akıl almaz fiyatlardan pazarlamış. “Vatan Sağolsun” adlı 5 YTL’lik dergiler, şehitlerin memleketlerinde 5 bin YTL’ye kadar varan fiyatlarla satılmış.

GERÇEK ŞEHİT AİLELERİNDEN BÜYÜK TEPKİ

Aynı zamanda şehit babası olan İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, skandalı şöyle anlattı: “Şehit aileleri derneklerinin misyonu, vatan-millet adına canını vermiş şehitlerimizin ailelerine yardım etmektir. Ancak, birileri şehitlerimizin kanı üzerinden rant peşinde koşuyor. İşte şehit ailesi bile olmayan birileri,  T.Ş.A.D adı altında iktisadi işletme kurup, kıytırık bir dergi basıyor.. Derginin adını da ‘Vatan Sağolsun’ koyuyor ki, piyasayı kolay dolandırsınlar. Kapı kapı dolaşıp, ‘biz şehit aileleri derneğinden geliyoruz’ diyorlar, bu dergiyi değerinin çok çok üstünde paralara satıyorlar. Vatandaşın yanı sıra kamu kurumlarının da kapıları çalmışlar. Derginin adı ‘Vatan Sağolsun’ olunca millet çıkarıp fazlasıyla para vermiş. Şehitlerimizi ranta dönüştüren, kanı üzerinden para kazanmaya çalışan bu insanları kınıyoruz. Bazı değerler vardır ki, üzerinden para kazanılmaz. Namus örneğin. Şehitlerimiz de bizim namusumuzdur. Onların üzerinden nasıl para kazanmaya çalışırlar, aklım almıyor. Şehitlerimiz üzerinden para kazanmaya çalışmak namussuzluk değil de nedir?”

TESUD ÜYESİ Mİ?

T.A.Ş.D.’nin Genel Başkanı ve bu dernek adı altında kurduğu iktisadi işletmenin genel müdürü olan emekli binbaşı M.A.S.’ın, Genelkurmay’dan akredite 4 dernekten biri olan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin(TESUD) de üyesi olduğu iddia ediliyor.

“VATAN SAĞOLSUN” DEYİP, PARALARI TOPLAMIŞLAR!

İzmir’de, 3 Ekim’de yaşanan Aktütün Karakolu saldırısına denk düşen tarihlerde bir ihbar mektubu üzerine harekete geçen polisin, şehit ailelerine yardım bahanesiyle basılan dergileri satarak, sahte makbuzlarla bağış topladıkları için gözaltına aldığı 24 kişiden 21’i tutuklandı.

Şehit ailelerinin de suç duyurularında bulunduğu olayla ilgili olarak tutuklananların “şehit aileleri derneği” adı altında kurdukları ticari işletme bünyesinde “Vatan Sağolsun” adında bir dergi bastırdığı, son dakika haberlerini takip ederek, şehitler hangi ilden ise, oraya gidip bu dergileri oralarda yüksek meblağlarda sattıkları anlaşıldı. Kamu kurumlarının kapılarını da çalan ekip, özellikle Dağlıca ve Aktütün olaylarının ardından halktan büyük paralar toplamışlar. Bu paraları cebe indirmişler.

(Vakit)
Bu Sayfayı Paylaşın;
Google Ekle Facebook'a Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

oflu halit

« Yanıtla #641 : Ekim 19, 2008, 12:36:28 ÖS »

Bir acı haber de Tunceli'den

Acı haber bu kez Tunceli'den. Terör örgütü bir can daha aldı. Fikret Yükseler, 5 gündür sürdüğü mücadeleyi kaybetti.

Acı haber bu kez Tunceli'den. Terör örgütü bir can daha aldı. Fikret Yükseler, 5 gündür sürdüğü mücadeleyi kaybetti.

Tunceli-Elazığ karayolunun Dinar Deresi mevkiinde, 14 Ekim Salı günü, askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü üyelerince açılan ateşte ağır yaralanan er Fikret Yükseler Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yükseler, yapılan tüm müdahaleye rağmen 5 gündür süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

Şehit Yükseler'in cenazesinin Adana'ya gönderileceği belirtildi.
Bu Sayfayı Paylaşın;
Google Ekle Facebook'a Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

ağasarlim

AĞASARLI

Üye Grubu AAN-Kıdemli Üyesi
Yıldızlı Rütbe *****
Onlayn Durumu Offline Offline
4 Bilgileri Cinsiyet: Bay
Karne Numarası Üye No: 3197
Mekan Yer: bursa
7 Bilgileri Yaş: 27
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 3.555
İletişim

sis dağı yaylası ağasarın aynası (şalpazarı)

« Yanıtla #642 : Ekim 19, 2008, 01:57:18 ÖS »

yaa bu işe başladılarmı kökünü kurutana kadar niye devam etmiyolarr çoluk çocuk hepsini indir gitsinn
Bu Sayfayı Paylaşın;

İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.

prencs_61

« Yanıtla #643 : Ekim 19, 2008, 02:57:57 ÖS »

bu kalleşlerin ölüsünü dirisini mezardan çıkartıp benzin döküp yakacaksın. nefret ediyorum sizdenn pis adi herifler. bu vatan 30 kupana alınmadı tüüühhhhhhh sizeee.sizin  7 ceddinizi türk milletii...................................................................................... Angry Angry Angry Angry Angry

Bu Sayfayı Paylaşın;

oflu halit

« Yanıtla #644 : Ekim 19, 2008, 03:30:01 ÖS »

bu kalleşlerin ölüsünü dirisini mezardan çıkartıp benzin döküp yakacaksın. nefret ediyorum sizdenn pis adi herifler. bu vatan 30 kupana alınmadı tüüühhhhhhh sizeee.sizin  7 ceddinizi türk milletii...................................................................................... Angry Angry Angry Angry Angry

döktürdün kardeşim,eline sağlık,,
Bu Sayfayı Paylaşın;

forlan61

Üye Grubu AAN-Bilgili Üyesi
Yıldızlı Rütbe ***
Karne Numarası Üye No: 10990
Mekan Yer: TRabzoN
7 Bilgileri Yaş: 28
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 166
İletişim
« Yanıtla #645 : Ekim 19, 2008, 04:44:04 ÖS »

bilmiyorum benim yanlış gözle bakıyorum ama diyarbakır veya diğer illerde şrfsz apdullaha  bişe oldumu 10 binler toplanıyo milli davaya ait meselelerde az adam oluyo bence bunu ii ayırt etmemiz lazım ilk önce
Bu Sayfayı Paylaşın;

Biraz Bordo Biraz Mavi Asaletin Asıl Rengi

prencs_61

« Yanıtla #646 : Ekim 22, 2008, 09:30:44 ÖÖ »

BİNGÖL'DE  ÇATIŞMA

PKK'nın başı öldürüldü
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Karacehennem Ormanı bölgesindeki çatışmada, silahlarıyla ölü ele geçirilen PKK'lıların sayısı 2'ye yükseldi.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Karacehennem bölgesinde dün akşamdan itibaren sürdürülen sıcak takip sonucu yapılan operasyonda bir grup PKK'lıyla sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada, 2 terörist, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 'Cektar' kod adlı bölücü terör örgütü PKK'nın Bingöl Bölge sorumlusu olduğu bildirildi.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin OHHHHHHHHHHHHHHH BEAAA gülmegülme

Bu Sayfayı Paylaşın;

foli6161

Sönüp Gitmektense Yanmayı Tercih Ederim...
Sitedeki Unvanı AAN- Moderatör

Yıldızlı Rütbe ***
Karne Numarası Üye No: 8441
Mekan Yer: Beykoz - Çorlu
7 Bilgileri Yaş: 21
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 3.806
İletişim

Simsiyah yine her taraf

« Yanıtla #647 : Ekim 22, 2008, 11:19:15 ÖÖ »

İnş bütün pkk lıların sonu ölüm olur.
Bu Sayfayı Paylaşın;

prencs_61

« Yanıtla #648 : Ekim 22, 2008, 11:32:00 ÖÖ »

İnş bütün pkk lıların sonu ölüm olur.
AAAMİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNN İNŞALLAHHHHHHHH.gebersin lanet varlıklar
Bu Sayfayı Paylaşın;

sema05

« Yanıtla #649 : Ekim 22, 2008, 10:35:29 ÖS »

Dtp.org Hacklendi !
Kendilerini  Cumhuriyet Muhafızları Olarak Tanıtan
Dünyanın En Büyük Siber Savunma Gücü AYYILDIZ TIM'den

Mükemmel Bir İş Daha..

Terör Yandaşlarının Sitesi Altüst Edildi..

http://www.dtp.org.tr/

İşte budur. Helal olsun size. Wink
Bu Sayfayı Paylaşın;

thyphoon61

Yıldızlı Rütbe ***
Onlayn Durumu Online Online
Karne Numarası Üye No: 12654
Mekan Yer: Yalov@
7 Bilgileri Yaş: 23
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 2.066
İletişim

TRÂßZØN§PØR

« Yanıtla #650 : Ekim 22, 2008, 10:56:15 ÖS »

sema abla eline sağlık ayyıldız time selamlar bad arada bi ugrada selamımızı al olum reklamınız bile yapıldı bak:)SmileygülmeSmileygülmeSmiley
Bu Sayfayı Paylaşın;

oflu halit

« Yanıtla #651 : Ekim 23, 2008, 07:28:19 ÖS »

Aktütün gazisi çatışma anını anlattı

17 askerin şehit olduğu Aktütün Sınır Karakoluna yapılan hain saldırıda yaralanan ve sağ bacağını kaybeden Jandarma Er Bayram Yıldırım çatışmayı anlattı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde geçen 3 Ekim'de 17 askerin şehit olduğu Aktütün Sınır Karakoluna yapılan hain terör saldırısında yaralanan ve sağ bacağını kaybeden 8 aylık asker Jandarma Er Bayram Yıldırım, geldiği memleketi Trabzon'un Of İlçesi'nde coşkuyla karşılandı.

Yaralanan 21 askerden Jandarma Er Bayram Yıldırım, tedavi gördüğü GATA’dan taburcu edilerek memleketi Trabzon'un Of İlçesi'ne gönderildi. Uçakla bugün Trabzon'a gelen Yıldırım, ailesi tarafından havaalanında karşılandı. Sağ bacağını dizinden itibaren kaybeden Yıldırım, yaklaşık 25 araçlık konvoyla ailesinin oturduğu Of İlçesi'ne götürüldü. Ailesiyle birlikte sivil hayatında fırıncılık yapan Yıldırım'ın evi ziyaret için gelen akraba ve arkadaşlarıyla dolup taştı.

KESİLEN BACAĞINI TÜRK BAYRAĞI İLE ÖRTTÜ

Tekerlekli sandalyede yaşadıklarını anlatan Bayram Yıldırım, kesilen bacağını Türk Bayrağı ile örttü. Saatlerce teröristlerle çatıştıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Ben Bayraktepe’de uçaksavar mevzisindeydim. Perşembe günü görüntü alımı başladı ve bu sürekli sürdü. Biz de görüntü alınan bölgeye sürekli ateş ettik. Güvenlik için devamlı devriye atan Jandarma Özel Harekat timi, bu sırada teröristlerin içine düştü. Çatışma orada başladı. Biz de çatışmaya dahil olduk. Saatlerce çatıştık. Mevzideki arkadaşlarımın kimi şarjörlere mermi doldururken, diğerleri çatışmaya devam ediyordu. Çatışma sırasında mevzimize el bombası attılar. Patlama sonucu bir arkadaşım şehit düştü, ben de yaralandım. Daha sonra arkadaşlarımdan ayrılarak sürüne sürüne geri geldim. Yolda takviye gelen askerler beni fark edip kurtardı.”

Yıldırım, “Ben bacağımı kaybettim, ama benden sonra gelen arkadaşlarım var. Bu iş burada bitmedi, devam edecek. Bu vatan kolay kolay kazanılmadı, kolay kolay da kaybedilmeyecek” dedi.

Bu Sayfayı Paylaşın;

chilgin_hamsee

PiRhAnA KoVaLaYaN ChiLgİn_HaMsee

Yıldızlı Rütbe ***
Karne Numarası Üye No: 12814
Mekan Yer: TrAbZoN
7 Bilgileri Yaş: 22
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 6.329
İletişim

SoN SuSaN SöYLeR SoN SöZü KaLbİyLe...

« Yanıtla #652 : Ekim 23, 2008, 08:41:08 ÖS »

keşke herkes şehit olabilse o kutsal mertebeye erişebilse ama bu ülkede öyle kansız insanlar varki onlar yüzünden insan şehit olmak bile istemiyor....
Bu Sayfayı Paylaşın;

BiTmEz YoLcUlUkLaR BeLkİ BiRaZ CaNıN YaNaR DüŞtÜğÜn YeRdEn DoĞrUlUp BaŞlaR YiNe İLk AdImLaR...
                                                          Kazım KOYUNCU...

oflu halit

« Yanıtla #653 : Ekim 26, 2008, 03:50:46 ÖS »

Tunceli-Erzincan yolu kesildi

Terör örgütü PKK, Tunceli-Erzincan karayolunda bu sabah yol kesip, durdurdukları araçtaki yolculara kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı.
Daha sonra kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli başlatılan operasyonlar sürüyor.

Tunceli'den Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunun Ağlayan Kayalar bölgesinde bu sabah yola barikat kurup kesen 2'si kadın 10 kadar PKK'lı terörist, araçları durdurup içindeki yolculara örgüt propagandası yaptı.

Yolcuların kimliklerini de kontrol eden teröristler, yolculara, “Bizim sizinle işimiz yok. Buradan bazı şahısların geçeceğini öğrendik, onları almak için geldik” dedi. Yaklaşık 1 saat yolu kesen teröristler daha sonra bölgedeki diğer teröristlerle yaptıkları telsiz görüşmesinden sonra ormanlık alana kaçtı.

Teröristlerin yol kestiğinin öğrenilmesi üzerine Tunceli'de karayolu kapatılarak araçların geçişine bir süre izin verilmedi. Erzincan'a gidecek araçlar durdurulup yolcular üzerinde arama yapılarak kimlik bilgileri sorgulandı. Yolun güvenliğinin sağlanmasından sonra karayolu araç trafiğine açıldı.

Yol kesen teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye karadan ve helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri sevkedildi. Ormanlık alanlar ve sarp tepelere doğru gittikleri belirlenen PKK'lıların izlerinin sürüldüğü belirtildi.
Bu Sayfayı Paylaşın;

oflu halit

« Yanıtla #654 : Kasım 08, 2008, 03:57:22 ÖS »

5 terörist yakalandı

Güvenlik güçleri tarafından İzmir'de 4, Ağrı'da da 1 terörist yakalandı.
İzmir'in Gaziemir ilçesinde 4, Ağrı'nın Merkez ilçesinde ise 1 teröristin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mardin'in Ömerli ilçesi dağlık arazi kesiminde de teröristlerce tuzaklanmış 10 kilogram patlayıcı madde dün bulunarak imha edildi.
Bu Sayfayı Paylaşın;

oflu halit

« Yanıtla #655 : Kasım 08, 2008, 05:27:25 ÖS »

Aktütün'e büyük vefa!

Geçen Ay Bölücü Terör Örgütünün Jandarma Karakoluna Yaptığı Saldırı ile Gündeme Gelen Aktütün Köyündeki İlköğretim Okuluna Uydu Sistemli İnternet Bağlantısı Kuruldu.
Geçen ay bölücü terör örgütünün jandarma karakoluna yaptığı saldırı ile gündeme gelen Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyündeki ilköğretim okuluna uydu sistemli internet bağlantısı kuruldu.

Şemdinli'de, telefon ve internet erişimi götürülemeyen köy ve mezraalardaki okullara, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uydu üzerinden internet bağlantısı kurma çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar kapsamında, ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Irak sınırında bulunan Aktütün köyündeki Jandarma Teğmen Nadir Ozan İlköğretim Okulunda uydu sistemli internet bağlantısı oluşturuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, telefon bağlantısının olmadığı sınır köylerindeki okullara, uydu bağlantısıyla ulaşmaya çalışıldığını, tüm köy ve mezraalardaki okullara internet hattı çekildiğini bildirdiler.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse hayırsever vatandaşların katkısıyla Aktütün köyündeki okulda birçok eksikliğin giderildiğini vurgulayan yetkililer, ilgililere, yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Aktütün köyündeki öğrenciler de sürekli terör olaylarıyla anılan köylerinden internet aracılığıyla dünyaya bağlanacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getir
Bu Sayfayı Paylaşın;

Cılgın_Asker

Üye Grubu AAN-Süper Üye
Yıldızlı Rütbe ****
Karne Numarası Üye No: 13114
Mekan Yer: istanbul (Bahçelievler)
7 Bilgileri Yaş: 23
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 2.635
İletişim

KaHRaMaN KoMaNDo

« Yanıtla #656 : Kasım 08, 2008, 09:59:10 ÖS »

Aktütün köyündeki öğrenciler de sürekli terör olaylarıyla anılan köylerinden internet aracılığıyla dünyaya bağlanacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getir

guzel bi haberrr sevindim onların adınaa..
Bu Sayfayı Paylaşın;

ibrahim61

Soran olursa cok uzaklarda

Üye Grubu AAN-Kıdemli Üyesi
Yıldızlı Rütbe *****
Karne Numarası Üye No: 495
Mekan Yer: yolcudur abbas baglasan durmaz
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 6.269
İletişim

ARTIK BU ADAM YOK BURDA

« Yanıtla #657 : Kasım 08, 2008, 10:08:25 ÖS »

Dtp.org Hacklendi !
Kendilerini  Cumhuriyet Muhafızları Olarak Tanıtan
Dünyanın En Büyük Siber Savunma Gücü AYYILDIZ TIM'den

Mükemmel Bir İş Daha..

Terör Yandaşlarının Sitesi Altüst Edildi..

http://www.dtp.org.tr/

İşte budur. Helal olsun size. Wink

bu olaya cok sevindim  güzel bir haber  umarım bütün faaliyet gösterdikleri herşey yok olur öyle birşşeykı zoruma giden türkiyede  bize silah tutanlar göz göre göre türkiyedeki bazı teknolojiden yaralanmakta ve bir cok şey bütün bu olayların bir an önce bitirilmesini istiyoruz
Bu Sayfayı Paylaşın;

ARKADAŞLAR ARTIK BEN YOKUM ARTIK GİRİŞ YAPMICAM ÜYELİGİMİN SİLİNMESİNİ İSTEDİM AMA YÖNETİCİLER GÖREVİNİ YAPMIYOR

chilgin_hamsee

PiRhAnA KoVaLaYaN ChiLgİn_HaMsee

Yıldızlı Rütbe ***
Karne Numarası Üye No: 12814
Mekan Yer: TrAbZoN
7 Bilgileri Yaş: 22
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 6.329
İletişim

SoN SuSaN SöYLeR SoN SöZü KaLbİyLe...

« Yanıtla #658 : Kasım 10, 2008, 07:16:41 ÖS »

ayyıldız tim bu işin kitabını yazdı yaaa..helal olsun uşaklar...
Bu Sayfayı Paylaşın;

Tasovali

Üye Grubu AAN-Süper Üye
Yıldızlı Rütbe ****
Karne Numarası Üye No: 12857
Mekan Yer:
Katılım Sayısı Mesaj Sayısı: 1.344
İletişim
« Yanıtla #659 : Kasım 10, 2008, 08:58:44 ÖS »

BU maksatsiz ve düzeysiz saldirilarla ellerie ne gececegini saniyorlar anlamiyorum . Bu millet ne zorluklari asti bunlarda gececek elbet Türk milleti, Devleti ile var olacakdir ebediyen
Bu Sayfayı Paylaşın;

Sayfa: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: